Bet365 trav

Bet365 är en av världens största spelsajter och erbjuder mängder av spel inom olika sporter. Bolaget har haft sin spellicens sedan 1974 och har över 10 miljoner kunder i 200 olika länder. Bet365 är Storbritanniens 16:e största privata företag. Med ett brett utbud av spelformer så erbjuder Bet365 självklart även trav- och galoppspel, något som man i Sverige förr förknippade främst med statliga ATG.

Travsportens historia Sverige

ATG var förut helt dominerande på svenska marknaden när det gäller travsport men numera spelar allt fler online. Hos de stora spelbolagen kan man både få större spelutbud och bättre odds. Inte minst erbjuds man också en rad olika bonusar med vilka man får mer pengar att spela för.

Trav anses vara en av de största sporterna i Sverige då travbanorna drar stor publik och följs av många människor i landet. Travsporten började spridas i Sverige någon gång under 1800-talet men ett förbud mot sporten 1898 gjorde att intresset tillfälligt avtog. I början av 1900-talet återupptogs intresset och Sverige invigde sin första travbana år 1907, Jägersro.

Idag spelar hundratusentals svenskar på trav varje vecka och de mest populära spelen har hittills varit ATGs, V64. V75 och Dagens Dubbel. Men idag har som sagt de traditionella spelen fått konkurrens av spelbolagens alternativ online.

Spelformer inom travsport hos Bet365

Bet365 har ett bra utbud av spelformer inom trav. Här följer en kortare beskrivningar på några av dem. I Exacta handlar det om att tippa vilken häst som kommer att vinna loppet och vilken som kommer att placera sig som tvåa. Du måste ha alla rätt för att få ut någon vinst. Ett annat spel du kan välja på Bet365 är Quinella, som finns tillgängligt på flera spelsajter. Detta spel innebär att du satsar på vilka två hästar du tror kommer att hamna på första och andra plats i loppet. Men skillnaden från Exacta är att här behöver du inte definiera i vilken ordning dessa två hästar går i mål, du får alla rätt ändå.

Ytterligare en spelform inom trav som erbjuds hos Bet365 är Trifecta. Den går ut på att du satsar på vilka hästar som blir etta, tvåa och trea. Men här måste du också ha alla rätt för att kamma hem någon vinst. Har du inte lyckats gissa exakt på vilken ordning hästarna kommer att nå mållinjen så är din insats att betrakta som förlorad.

Hos Bet365 kan du spela på internationella travlopp dagligen från bland annat USA och Australien, samt storlopp som Elitloppet och Prix d’Amerique. Du kan också välja spelform, med antingen fasta eller rörliga odds. Rörligt odds kallas för tote och innebär att ditt spel ingår i en pool tillsammans med andra spelares insatser. Det sägs att oddsen generellt sett är lite högre hos bet365 än hos andra spelaktörer. Kombinationen av denna pool och något högre odds gör att du som spelare här har bra möjligheter att tjäna mer pengar.

Bonusar

När det kommer till välkomstbonusar så finns det ingen specifik för just spel på hästar hos Bet365. Men det finns en allmän oddsbonus man kan utnyttja som ny medlem. När du registrerar dig och gör en första insättning på minst 50 kronor får du 100 % i bonus. Du kan som mest få en bonus på 500 kronor. Innan du kan plocka ut några riktiga pengar måste du spela med din insättning minst tre gånger. Detta enligt spelbolagets omsättningskrav.

Förutom den allmänna välkomstbonusen finns det också en bonus för dem som för första gången spelar via mobilen eller surfplatta. Första gången du placerar ett spel via mobil eller surfplatta får du en bonus på 100 %, oavsett om du är ny kund eller inte.

Bet365 brukar ha kampanjer för den som är intresserad av att spela på hästar. Det vanliga är att man får ett bättre startodds för vissa lopp, man brukar till exempel erbjudas förbättrat startodds för alla lopp som direktsänds på Channel 4. Andra kampanjer som brukar gå är utbetalning på diskvalificerade hästar och utdelning av riskfria spel.

Hos bet365 kan man förutom de internationella tävlingarna även spela på svenska hästlopp, särskilt trav.