Stryktipset är ett av de absolut mest populära spelen i Sverige när det gäller odds och betting. I Stryktipset så spelar man på fotboll och det är många som har blivit miljonärer tack vare Stryktipset genom åren. Spelet pågår under hela veckan med final på lördagen kan man säga. Lyckas man kamma hem alla rätt kan man ha turen med sig och kamma hem storvinsten på 10 miljoner kronor.

Utöver Stryktipset så finns det ett flertal andra stora bettingspel som varje dag engagerar tusentals spelare. 

13 matcher på en vecka
Redan 1934 introducerades spelet på marknaden. Det var dåvarande Tipstjänst som lanserade spelet. Nu drivs det istället av Svenska Spel, men det är inte mycket som skiljer sig från nu till då. Spelet går ut på att man ska försöka tippa resultatet i 13 utvalda fotbollsmatcher som kommer att spelas under den nästkommande veckan. Det är alltså 13 nya matcher som väljs ut per vecka. Många av de matcher som väljs ut spelas i Allsvenskan och i andra europeiska ligor. Matcherna spelas under veckan och på lördagarna spelas den sista matchen. Det är först då man kan se vilket ens slutgiltiga resultat rö .


13 rätt ger respekt
För att vinna måste man ha minst 10 rätt och självklart vinner man mer ju fler rätt man har. Storvinsten på 10 miljoner kräver 13 rätt. Förr skrev Svenska Spel i sin reklam att ?13 rätt är respekt? och man tryckte också upp specialdesignade tröjor som gavs till de spelare som lyckats pricka in just 13 rätt.


Så här spelar man
Man kan fylla i en spelkupong antingen direkt hos sitt närmaste spelombud eller spela på Stryktipset på Svenska Spels hemsida på internet. För varje match av de 13 så ska man välja antingen 1, X eller 2 beroende på vilket resultat man tror kommer att inträffa. Om man kryssar 1 innebär det att man tror att det blir vinst för hemmalaget, ett X innebär att man tror det blir oavgjort i matchen och 2 betyder vinst för bortalaget. Man kan välja mellan att spela enkelrader eller system. Varje rad kostar en krona och man måste spela minst en rad på Svenska Spels hemsida och två rader hos spelombuden. Det går att kombinera sitt spel med Joker ifall man vill.