Måltipset lanserades av Svenska Spel redan 1983 och sedan dess har det blivit ett av våra mest populära bettingspel. Spelet har även spridits utomlands. Måltipset är ett lite annorlunda sätt att betta på fotboll och det gäller att både ha kunskap om fotboll och turen med sig när man spelar.

Spelet går ut på
Måltipset går ut på att gissa vilka av de fotbollsmatcher som under en vecka blir de mest målrika matcherna. Varje vecka väljs 30 stycken fotbollsmatcher ut, framförallt i svenska och engelska ligor. För att kunna vinna den stora jackpotten som ligger på minst en miljon så krävs det att man gissar rätt på de åtta mest målrika matcherna av de totalt 30 utvalda matcherna. Man vinner även på 5, 6 och 7 rätt. Om det skulle visa sig att ingen spelare har vunnit jackpotten så går den vidare till nästa vecka och så fortsätter det.


Största vinsten
Den spelare som vunnit absolut mest på Stryktipset vann 24 271 713 kronor! Eftersom jackpotten går vidare vecka efter vecka så länge ingen vinner så finns det möjlighet att plocka hem en rejäl summa pengar ifall man har turen på sin sida och är duktig på att plocka ut rätt matcher. Måltipset är ett sådant spel där man definitivt har en fördel ifall man är insatt i fotboll och har koll på de lag som ska spela matcherna som ingår på kupongen. Vet man i vilken form spelarna och lagen är så är det ju lättare att förutsäga vilka matcher som kommer att bli mest målrika jämfört med någon som bara gissar på måfå.


Enkelt att spela på Måltipset
Man kan spela på Måltipset både genom att lämna in spelkupong hos närmaste spelombud eller genom att spela via internet, på Svenska Spels hemsida. Båda varianterna fungerar snabbt och smidigt. Det kostar 2,50 kronor per rad oavsett vilket sätt man spelar på Måltipset på. Som minimum måste man spela minst fyra rader. Om man inte själv vill plocka ihop de matcher som är mest vinst så kan man använda sig av Xperten. Det innebär att man får hjälp av datorn att plocka ut målrika matcher.