Sporter att spela på

Man kan idag satsa pengar på i stort sett vad som helst. Man kan slå vad med vänner om det mesta, men man kan även satsa pengar på om det kommer att regna på midsommarafton eller inte. Det är dock mest populärt att spela på resultat i olika sporter, det finns sporter som är väldigt populära att spela på och sporter som det är relativt få människor som satsar pengar på. Fokus för denna artikel ligger dock på de två mest populära sporterna man kan spela på.

Fotboll

De flesta har antingen spelat på fotboll själva, eller känner någon som har satsat pengar på en fotbollsmatch. De vanligaste spelformerna när det kommer till att satsa pengar på fotboll är 1x2, Över/Under och Resultat.

När man spelar 1x2 gäller det helt enkelt att förutse vinnaren. Där det ena laget är 1, det andra laget är 2 och oavgjort är x. Ofta när man spelar 1x2 så spelar man på flera matcher samtidigt som spelformen Lången som erbjuds av Svenska Spel där man spelar 1x2 på 2-10 matcher.

När man spelar Över/Under ska gissa om det blir fler eller färre än ett visst antal mål i matchen. Oftast när man spelar Över/Under i fotboll är det vanligast att man ska gissa om det blir mer eller mindre än 2.5 mål i matchen. Så om du väljer under och det blir 2 mål i matchen har du vunnit, om du spelar på över och det blir 3 mål då har du också vunnit. Det är en av de enklaste spelformerna, men eftersom det handlar om en 50 % vinstchans är det vanligt att vinsterna är mindre än de andra spelformerna.

Om man spelar på Resultat handlar det kort och gott om att förutse slutresultatet i matchen. Om man satsar på att slutresultatet blir 1-0, då får du en mindre summa än om du hade satsat på att det skulle bli 5-0 till exempel. Vilka odds som gäller för detta spel varierar ofta väldigt mycket från match till match. Resultat är den svåraste av de tre spelformerna då man har mycket mer alternativ än i de andra två.

Hockey

De flesta av spelformerna som finns tillgängliga att välja bland i fotboll är också tillgängligt när man spelar på hockey. Men det finns alternativ för ishockey som inte finns när man spelar på fotboll, exempel spelformen Powerplay. När man spelar Powerplay gäller det att förutse hur åtta hockeymatcher kommer att sluta genom 1x2. Men man kan även välja vilken av två utvalda spelare som kommer att göra flest mål i en match. Här använder man sig av 1x2 där x betyder att de båda spelarna gör samma antal mål.

Livebetting

Det finns en uppsjö olika sätt att spela på, och en enorm mängd olika sporter. Förr i tiden behövde man ta sig till en plats som erbjöd möjligheten att spela på sporter innan en viss tid. Men med dagens teknik har det blivit en mycket enklare, numera kan man spela på sporter utan att lämna hemmet. Det har även dykt upp en hel del företag som erbjuder spelen än Svenska Spel, dessa kan ha spelformer som de själva uppfunnit så att utbudet med olika spel ständigt växer. Under senare år har det även blivit väldigt populärt med livebetting där man kan spela på matchen samtidigt som matchen spelas. Då handlar det ofta om att man ska förutsäga vilket lag som gör nästa mål eller om en viss situation kommer att leda till ett mål. Detta gör att det blir en mer interaktiv upplevelse att se på olika sporter än att bara vara en passiv åskådare.