Spela på trav

I Sverige så har i princip ATG (Aktiebolaget Trav & Galopp) monopol på spel på hästar. De har ett stort spelutbud med framför allt V75 som det populäraste spelet. Dock så har ATG börjat tappa marknadsandelar till utländska och svenska aktörer som har etablerat sig på internet med spellicenser främst på Malta. Det kan finnas flera skäl till detta, men ett skäl är att andra bolag än ATG kan ge bättre odds och därför större vinster. Varför det är på det viset beror på att ett givet överskott från ATG ska återföras till hästsporten i Sverige. Det överskottskravet har inte de aktörerna som finns på internet utan där kan istället de pengar som spelarna satsat i stor utsträckning återföras till spelarna i form av bättre vinster.

Ett annat skäl till att svenska spelare väljer andra spelbolag är att utbudet är större med stora internationella lopp som körs runt om i världen. Det stora utbudet innefattar även greyhound-lopp som inte finns med i ATG:s spelutbud men som kan vara nog så spännande.

Bonus

De flesta, för att inte säga alla spelbolag, ger nya spelare en bonus att spela för vilket gör att du kan komma igång med en betydligt större spelkassa än du hade tänkt dig. Någon bonus kan du aldrig räkna med att få från ATG.

Nu må ingen skugga falla över ATG. Är du lika intresserad av hästsport som av spel så kan det vara en god sak att spela på ATG:s spel.

Alternativ till ATG

Här är några spelbolag som erbjuder spel på hästsport:

RaceBets, Unibet, NordicBet, bet365, Expekt, Bwin.

De här spelsajterna erbjuder dig en fin bonus då du registrerar ett konto. Bonusen kan vara av olika slag, antingen en välkomstbonus som ger dig mer pengar att spela för då du gör din första insättning eller så får du ett spel med förlustgaranti, dvs. ett riskfritt spel.

Bättre odds och mer pengar tillbaka till spelarna

För ungefär 20 år sedan dök det upp nya aktörer inom spel på hästsport. Det var spelbolag som hade börjat etablera sig på internet och där kunde man satsa pengar på riktigt. Först ut var Unibet och Expekt. De kunde erbjuda bättre odds till spelarna. ATG betalar ut ungefär 1,75 miljarder till hästsporten vilket resulterar i att de har en mindre marginal att dela ut som vinster. Bwin är ett av de bolag som ger högre odds än ATG och de betalar ut nära 90% tillbaka till spelarna, något ATG inte kan göra.

Spela med fasta odds

En stor skillnad mellan ATG och och de övriga spelbolagen på nätet är att de oberoende bolagen faktiskt kan förlora på ett lopp. De sätter genom sina experter ett odds som gäller oavsett hur spelar lägger sina vad senare. Även om du har satsat på en högoddsare som sedan visar sig bli en favorit i loppet så ligger dina höga odds kvar.

Hos ATG förändras oddsen beroende på hur andra spelare lägger sina vad. ATG kan på det sättet inte någonsin förlora pengar på ett lopp. Har du däremot satsat din pengar hos någon av de andra spelsajterna och där får oddset 4,5, så gäller det oavsett hur många som senare spelar på den hästen. De senare spelarna får då antagligen inte lika fina odds som du fick.

Det händer att spelare hos Unibet får 100% bättre odds än de skulle ha fått hos ATG.