Skraplotter är ett av de snabbaste och mest populära spelalternativen. Det finns många olika lotter som kan ge möjligheter till såväl stora som små vinster. Skraplotter har höga odds och är väldigt enkla att spela på, vilket troligen har bidragit till deras popularitet. De är inte heller särskilt dyra, även om det förstås finns lotter i alla prisklasser. Oftast så gäller det att skrapa fram vissa symboler, till exempel pengasummor och om man får tre likadana symboler så har man vunnit. Men det finns dessutom ofta också andra specialfält på lotterna, där man till exempel kan få chans att dubbla sin vinst om man vunnit. Den första skraplotten skapades 1974 i USA. Här i Sverige kom den första skraplotten 1986 och det var Trisslotten, en lott som fortfarande är populär bland människor i alla åldrar. Även Tialotten är en mycket populär lott, inte minst för att den bara kostar 10 kronor.

Precis som skraplotter är ett spel som man vinner på slumpen, är också casinospelet slots ett sådant spel. Slots är väldigt enkelt att lära sig och du kan läsa mer om spelet och dess regler på svenskaspelautomater.net.

Trisslott

Trisslotten lanserades alltså 1986 av Svenska Spel. Den kostar 30 kronor och man kan köpa den på Svenska Spels hemsida samt hos alla de spelombud som finns i butiker, kiosker och liknande. En Trisslott består av ett skrapfält som har totalt nio rutor. Rutorna innehåller summor mellan 30 kronor och 1 miljon. För vinst krävs det att man skrapar fram tre likadana summor på lotten och då vinner man den summan. Det finns också ett skrapfält som det står ?X gånger vinsten? på. När man skrapar där kan man multiplicera sin eventuella vinst med x1, x2 eller x10. Dessutom finns det möjlighet att åka till direktsändning i TV4 för att skrapa en ny lott där, med chans att vinna miljontals kronor. För att få göra det så måste man skrapa fram tre stycken teveapparater på lotten. I tevestudion kan man vinna som lägst 50 000 kronor och som mest 5 miljoner. Om man istället skrapar fram tre stycken klöversymboler så har man också chans att få skrapa lotter i direktsänd teve. Då får man skrapa två lotter. Den ena lotten avgör hur stor summa man kommer att få in på sitt konto helt skattefritt varje månad. Den andra lotten avgör hur många år denna månadsinsättning kommer att ske. Som mest kan man vinna upp till 100 000 kronor i månaden i upp till 25 år.