Spela på världens största travlopp elitloppet!

Elitloppet, eller "en gång om året" som alla fans av denna stora travhelg brukar kalla den, är ett av världen mest populära travlopp. Sista helgen i maj varje år strömmar nordens alla travälskare till Solvalla i Sundbyberg utanför Stockholm för att under hela helgen avnjuta travsport av absolut världsklass. Helgen avslutas med det största loppet av alla, nämligen Elitloppet. Åtta hästar gör upp om flera miljoner i förstapris, detta inför cirka 30 000 jublande åskådare.

Vinnare, plats, V5, V75 eller nästan vad du vill

Spelformerna under denna travhelg är väldigt många. Under lördagen går alltid V75 och denna dag kan man också spela på hästar i alla former som finns. Nu mer arrangeras en ny omgång av V75 även under söndagen, den stora dagen då det skall avgöras vilken häst som är världens bästa, alltså själva Elitloppet. När det gäller flerlopps-spelen, alltså V4, V5 eller V75, så brukar dessa vara avgjorda redan då det stora Elitloppet skall köras. Detta för att loppet är en final på två semifinaler som går tidigare under dagen, och alltså vet ingen vilka hästar som faktiskt kommer att delta under själva finalen som alltså är Elitloppet, men också för att skapa ett större fokus på just detta lopp.

Tidigt spel kan ge stora vinster

När det gäller det stora loppet, Elitloppet, så kan det vara lönsamt att försöka hitta vinnaren tidigt. Alltså till och med flera veckor innan själva loppet. Spel kan göras i förtid, innan alla spekulationer under själva travdagen satt igång. De flesta spelbolag tar emot förtidsvad på vilken häst som vinner Elitloppet och oddsen är ofta betydligt högre än på själva tävlingsdagen. Det finns självklart flera osäkerhetsfaktorer ju tidigare du spelar, då man inte kan vara säker på hästens form, eller ens startspår om du spelar riktigt tidigt. Ju närmre loppet man kommer desto mer brukar favoriterna komma fram. Och oddsen sjunka. Det man också måste ta med i beräkningen är ju att det skall köras två semifinaler innan man faktiskt vet att hästen finns med i själva finalfältet. Det är självklart oddshöjande och våga lägga sitt spel när det fortfarande är sexton hästar som tävlar. Varannan försvinner alltså, utslagna i semifinalerna.

Sent spel på tävlingsdagen ger många fördelar

Att spela förtidsvad höjer visserligen oddsen, men att vara på plats på Solvalla, eller kunna följa semifinalerna på TV eller på internet, för att sedan lägga sitt spel ökar självklart möjligheten att hitta vinnaren ordentligt. Du kan följa hästarnas form, du vet vilka startspår man lottats till och du ser vilket odds du får om du spelar på rätt häst. Om du har möjlighet att avvakta ditt spel till alldeles innan start så kan du istället välja olika spelformer om du t ex väljer mellan två olika vinnare. Du kan spel en s.k. tvilling där det gäller att hitta både ettan och tvåan i samma lopp. Oddsen på detta är ofta mycket bra. Du kan också spela lite försiktigare och välja ett platsspel som gör dig till vinnare om din valda häst är bland de tre första. Men självklart är det då med ett mindre odds. Platsspel kan dock dubbla din insats med goda vinstchanser, som sagt.