Livebetting

Vem kommer att få nästa poäng? Hur många mål blir det i matchen? Livebetting är en form av spel på sport där du kan vinna pengar genom att gissa rätt på just den typen av frågor. Tack vare att det är ett snabbt och otroligt spännande spel, som kan göra en annars ganska ointressant match till en riktig nagelbitare, så har livebetting blivit till ett av de mest spelade sportspelen under de senaste åren. Nästan alla sajter som satsar på sport och odds erbjuder även livebetting. Odds har länge varit ett omtyckt spel i Sverige, och livebetting ser ut att ha blivit den nya spelformen som lockar allt fler spelare till spelsajter på nätet.

Hur spelare man livebetting?

Livebetting, eller live odds, skiljer sig från spel med fasta odds, som helt enkelt brukar kallas odds på spelsajter. I spel med fasta odds ska man i förväg gissa sig till vad resultatet av en match eller ett lopp blir. I fotboll satsar man till exempel på vinst för ett av lagen eller på att det blir oavgjort. Ett exempel på odds för en fotbollsmatch kan se ut så här: 1,45 - 4,20 – 10,00. Oddsen visar att sannolikheten för att lag 1 (odds 1,45) ska vinna är stor, medan sannolikheten för att lag 2 ska vinna är ganska liten. När resultatet är avgjort multipliceras oddset med den insats du placerat i matchen. Satsar du 100 kronor på lag 1, och de vinner, så vinner du alltså 145 kronor i det här fallet.

Livebetting fungerar på ett liknande sätt, men här kan du spela många olika typer av spel. Förutom att du kan satsa på vem som kommer att vinna, så kan du även gissa på andra händelser som kan ske inom loppet av en match. Du kan alltså spela livebetting samtidigt som du tittar på matchen via livestreaming på nätet eller på tv. De största sporterna inom livebetting är fotboll, ishockey och tennis, men du kan även spela på till exempel handboll, basket, golf, trav och mycket mer.

Fördelar och nackdelar med livebetting

Den stora fördelen med livebetting är att du kan satsa under tiden du sitter och tittar på en match eller ett lopp. Det gör att du kan titta på dina favoritsporter på ett helt annat sätt, och det gör också att du kan utnyttja dina kunskaper inom sporten mer mångsidigt. Till exempel om en spelare eller ett lag visar tecken på trötthet kan du utnyttja detta till din fördel när du spelar på live odds.

Nackdelen är att det kräver en hel del kunskap av dig som spelare. De olika spelalternativen kan vara förvirrande för en nybörjare inom området som inte har jättestor koll på en viss sport. Spänningen i livebetting kan också leda till att man spelar för mycket på spel som helt baserar sig på slumpen.

Var kan man spela livebetting?

Eftersom livebetting har blivit så pass populärt så erbjuds den här spelformen på nästan alla spelsajter där man kan spela odds. Bland de spelsajter som blivit stora även i Sverige är bet365, Unibet, Expekt, Bwin, Ladbrokes och Nordic Bet. bet365 har gjort sig kända som oddssajt. Här hittar du ett av marknadens absolut största utbud på livebetting, och du kan även följa med tiotusentals matcher varje år via livestreaming direkt på hemsidan.På alla de här spelsajterna kan du vara med och spela livebetting på en rad olika sporter. Det enda du behöver göra för att börja spela livebetting på någon av de här sajterna är att registrera dig som medlem. För det behöver du en e-mailadress. Efter att du verifierat din e-mailadress är det bara att sätta igång och spela på dina favoritsporter!