Oddsspel och bettingspel

Med ett brett utbud på olika saker som du kan satsa pengar på så har oddspel och bettingspel lockat många nya spelare. Traditionellt så handlade vadhållningspel främst om sport och man spelade på klassiska vadhållningssporter som fotboll och trav. Numera har utbudet kraftigt utökats och det går att satsa på betting inom områden såsom politik, väder och vem som vinner Eurovision Song Contest. Alla är inte intresserade av sport och därför så har man börjat erbjuda en rad andra saker för att attrahera spelare som gillar att slå vad men som kanske inte är sportintresserade. Att förutsäga om det kommer att snöa på julafton i Stockholm eller inte kan innebära att du får ett liten extra julklapp om du har rätt.

Odds är ett begrepp som även används när man pratar om andra spel såsom casinospel och poker. I europeisk roulette så är oddset för att ett speciellt nummer alltid 37 till 1 eftersom det i skålen finns 37 nummer. Det är ganska lätt att räkna ut oddsen i roulette, men den gröna nollan gör det lite svårare. Om du spelar på svart är oddset ungefär 1 till 1, lite längre eftersom ett möjligt utfall är siffran noll. Sannolikheten att få en viss pokerhand varierar också, så med lite kunskaper om odds så kan det hjälpa dig att räkna ut dina motståndares kort. Chansen att få royal flush är lägre än oddset att få en hand med par.

Betting online

Betting online har de senaste åren blivit alltmer populärt. Det går snabbt och enkelt att registrera sig på en bettingsajt. Många gånger när du öppnar ett spelkonto så erbjuds du en välkomstbonus eller en insättningsbonus. Du kan fortfarande tippa hos spelombuden eller på travbana. Stryktipset, Måltipset och V75 drar till sig många spelare varje vecka, men betting online ger dig en chans att spela på dels mer udda sport men även på en rad andra saker. Dessutom är bettingonline öppet dygnet runt och du kan även delta i livebetting där du satsar samtidigt som ett lopp eller en match pågår. Livebetting ger lite extra spänning.

Att försöka gissa vem som ska vinna en match, vilken häst som kommer först över mållinjen eller vilket lag som gör flest mål är exempel på olika bettingspel. Dessa typer av spel kallas också för oddspel eller vadslagningspel. Med lite tur och kunskaper så kan det alternativ som du har satsat på vara rätt och då vinner du pengar. Du kan givetvis även spela på vilken häst som ska komma tvåa eller trea. När du spelar på hästar så är det bra att fundera på vilken häst som haft skador, har en tendens att galoppera under ett lopp, vilken häst som är favorit.

Varför är odds viktigt?

Odds kan enkelt beskrivas som sannolikheten att en händelse som du satsar på slår in. Oddsen varierar från spel till spel och en rad faktorer studeras innan ett odds bestäms. Tidigare vunna matcher, skadade spelare och spelbolagets kalkylering av hur stor risken att ett händelse inträffar bestämmer ett odds. Det är således extremt viktigt att ha koll på oddsen när du satsar.

Oddsen sätts ofta tidigt, från några månader till några veckor innan men det varierar beroende på vilken sport eller händelse som det gäller. Odds för en speciell match sätts oftast så fort att lagen har spelat färdigt sin senaste match, 1-2 dagar innan den nya matchen.

Att kombinera alternativ med höga odds med några satsningar som du anser vara säkra är ett populärt spel. Detta kallas för multiplar, flervalsspel eller kombo, vilket ofta ger ett högt odds. Du bör dock komma ihåg att när du lägger till fler spel så minskar chansen att alla matcherna slutar som du har förväntat dig. Alla valen som du gör måste vara rätt för att du ska vinna på denna typen av spel.